Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MIKI-DJORDJE

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by MIKI-DJORDJE » 09 Dec 2017, 03:09

Uhvatih se jutros kako trazim slike od gitara da se dokazujem ovde.
Živa istina, već spomenuh ali sada sam isto i ja radio tj slično ..Malocas napravih 2 screen shot-šta mi je na FB i jednu slike pedale - za sve stvari sam pisao i davao mišljenje za Zapad - USA sada trenutno na strani čoveka koji vodi časpopis naveo moje pisanje i pita za razlike i da 20ak razmenimo iskustva....I to slikam jel da se vdi pitanje, tagovanje i ko je učesnik, i pomislim ''šta radiš čoveče''? ...ostalo je do 15 min pa sam skinuo ako je neko video super, moža stavim nekad u drugoj temi gde je mesto

prijatelj i inovator napisao ''If any of my artists would like to comment on the their experiences using the ******** would add great dialogue to this interesting thread and would be greatly appreciated to those curious.'' i ovde da se dokazujem, msm.Kome nekome koga ni ne poznajem...Ne učestvujem više ovde . Pedale te me nezanimaju, šta sam imao kazao sam...Na oglas kada neko od ljudi koji su simpa kači prozboriću ili ako neko pita za da 'l valja šta- a da igrom slučaja znam napiasću. koliko vreme to dozvoli. Za pomoć što sam napisao to stoji..a ovo što sam slikao baš ako nekog zanima to od ovih koje sam zgotivo par ljudi poslaću na mail to nije frka..Ali msm, zaista,jel to kao potrebno , meni nije,,,, :ziveli: :bambi:

boki1978

Post by boki1978 » 09 Dec 2017, 08:53

Au kolega, sto sad ovo gledate kao dokazivanje? Ja samo razmenjujem iskustva sa kolegama i izvinjavam se ako nekome ovo deluje kao qrcenje i dokazivanje. Ali znam da ljudi vole slike da vide i zato je glupo da ih toga lisim ako ih vec imam.
Ono sto je vas problem Miki je sto potcenjujete druge! Ne treba oci da vam otvaram, znate i sami kakav nastup imate. Do juce ste sve pisali velikim slovom, pljujete tudje oglase posebno diy-era kao da su vam konkurentski a tudje gitare nazivate ruznim daskama. Kad vas neko pita za vase oglase i kupoprodaju onda se brecnete. Ali vi ste upravo ti koji potcenjujete druge. Mislite li da drugi nemaju dovoljno sluha ili iskustva? ili da druge kolege nisu inzenjeri? Ili da drugi ne daju savete ili pisu za strance? Kolega, ja sam vec prosao ovu tematiku zilion puta. Mi gitaristi smo mala deca po egoizmu i sujeti za audiofile. I sve ja to razumem dok ne krecu ljudi da pljuju druge ili da ih omalovazavaju i potcenjuju. Vidite, ja imam fb nalog sa vise od 1000 ljudi iz muzickog sveta, samo zbog druzenja i razmene misljenja sa kolegama. Mnoge znam a neke i ne znam. Za ovih godinu dana sam dobio dosta molbi i pitanja cak i iskusnijih kolega od mene da im pomognem. I pomagao sam i uvek cu. Ali nikad nisam nametao to kao neki reper i da svi treba da slede moje stavove ili dele misljenja kao i ja. Pisao sam i ja za domace i ruske hifi casopise, slusao muzicke sisteme od 200k eur. Ali zar je bitno to? Zasto bi moje ili vase iskustvo bilo presudno drugima u zakljucivanju da li je nesto dobro ili nije?
Mene ne mozete da povredite jer postujem sve kolege pa i vas. Cak ste mi u dosta postova simpaticni! Cinjenica je da je forum obamreo malo i da ste ga osvezili. Ne dozivljavam vas kao ikakvu pretnju niti konkurenciju u bilo kom smislu. Taman da mi kazete da, gitara koju cu uskoro dobiti izradjenu po mojoj zelji, je ruzna sekira, daska i sl. ja se necu uvrediti i tako treba i da bude. Ali ako vec zadajate udarce drugima onda morate znati i da ih primite. Ili bar da svi postujemo razlicita misljenja i iskustva. Razlicita su nam ukusi ili iskustva kao sa pedalama. Pitate me sto nisam reklamirao? Kome? Svaka moogoo pedala ima isti problem-lose delove! Sve do jedne imaju hiss. Kome da reklamiram kad je lik pobegao sa alija? Movall kentauru sa Thomanna crkli kondenzi posle nekoliko meseci. Kome to da reklamiram?
I ne pisem ja ovde samo o pedalama vec o svemu sto se prodaje na oglasima. Bilo to rucni rad, fabricka gitara ili ona sa aliexpressa. Niti napadam kineske stvari jer ih i ja koristim. Samo pisem svoja iskustva i razmenjujem ih i sa vama kolegama. Ako zaista ovo vidite kao dokazivanje i qrcenje onda vise necu ni da pisem.

hipihill

Post by hipihill » 09 Dec 2017, 10:51

boki1978 wrote:
08 Dec 2017, 14:33
Mnogi su se recimo pitali, kako sam ja presao na, za mnoge, no name Radosevic akustare a pre toga sam imao Epiphone EJ200 jumbo sa vrhunskom ozvukom, Yamahu APX seriju, Yamahu CPX seriju i recimo Washburn D52SW kupljen u Artistu. Evo primer bas tog Washburna. Stigla je gitara, prelepa, vrhunskog zvuka, toplog tona, sva u srednjima koji su milozvucni. I posle jedno 17 dana krece pakao - pocinje da zvoni po celom vratu. Odem da reklamiram kod nama cuvenog Saleta i naravno krece polemisanje oko toga - ko, sta, gde, zasto. Bilo je tu igre sa kolegom - dobar i los policajac, ali da ne smaram, uspeo sam da izvucem svakako korist na svoju stranu, a to je da mi se srede ti pragovi. Ono sto je bilo tuzno je da mi je pokazao tada da mu svaka druga akustara u radnji ima takav problem. Kaze mi - vrat radi, mozda si svirao na toplom :lol:
I tako sam i upoznao Radosevica, koliko sam nacuo, nazalost pokojnog. Tak covek mi je sredio gitaru i tad sam probao sadasnju dread gitaru. Sve ostalo je istorija, ali da navedem - ovaj dread model sviram vise od 7 godina i ne samo da ne zvone pragovi nego je vrat i dalje fantasticno prav, kao da je juce setirana. G-dine Miki-Djordje, jel ste culi za Radosevica? Verovatno niste, kao i mnogi. A, eto, napravio je toliko dobrih akustara i hollowbody gitara da ih je i nemoguce naci na oglasima jer su kvalitetne i ljudi poput mene ih cuvaju za sebe. I po kvalitetu bi bez problema bile u rangu Collings i slicnih gitara a ne Washburna i dr. Ja bih se na vasem mestu uvek zapitao da li pljuvati npr.nesto sto niste probali od gitara ili pojacala kad je rec o rucnoj izradi ili sto da ne i od pedala i ostale opreme. Samo jos da navedem da nas proslavljeni kolega Macak je svirao Radosevic gitare kao i mnoge druge kolege koje su bile kod mene i da je svaki put bilo pitanje da li bi je prodao, ali svakako da nisam to uradio.
Ne znam bas precizno zasto, ali osetio sam potrebu da ti repliciram. Verovatno zato sto sam poznavao ili poznajem ljude koje si pomenuo.
Pomenuo si Radosevica, odlican majstor (probao kod nejga hollowbody od javora i bila je sjajna i jos jednu akustaru), mene razocarao kao covek, Bog da mu dusu prosti! Iz istog kosa je i pokojni Silja Sabljic kojeg sam za razliku od Radosevica doziveo kao velikog gospodina i sjajnog majstora. Njih dvojica su koristili isto drvo nabavljeno spolja. E sada ono sto nisi pomenuo je da su njegove gitare bile +1000 valute, a one Yamahe i ostalo sto si pomenuo manje i primetno manje. Kada je rec o dascarama tu bih se slozio sa Mikijem jer kod nas nema dobrog tonskog drveta, a nadam se da neces kao jedan aktuelni majstor da me ubedjujes kako drvo nije bitno.

boki1978

Post by boki1978 » 09 Dec 2017, 11:06

kolega, izgleda da vi bolje znate koliko sam platio gitaru od mene :) Placena je 700 eur a washburn 685 eur. Toliko! Kad je uradjena jumbo 185 radosevic prodao sam guild jumbo. Taj jumbo sam poredio i sa originql j185. Koga zanima prenecu mu utiske. Sto se Radosevica tice on jeste bio povremeno tezak covek. Prema meni je bio maksimalno fer. Ali to nije tema. Hocete da kazete da kod nas nema dobrog javora, jasena, oraha...?! I da su tonski to samo daske? Ne znam sta da vam kazem sem da se ne slazem sa vama. Hajde da pricamo o rouzvudu ili mahagoniju... I sto mislite da nasi ljudi ne mogu da dobave dobro strano drvo spolja? A da ga neki poput vas okarakterisu kap domacu dasku? Ako ste probali bas sve gitare sa oglasa i sve su vam daske svaka cast, cenim to. Igrom slucaja sam ja probao jedan rr sa oglasa sa gibson 57 pafovima. Imao sam veliko predubedjenje ali me je kvalitet drveta fino isamarao.

boki1978

Post by boki1978 » 09 Dec 2017, 11:40

Evo domaće daske koja me je išamarala zvukom 🤗

Image

Image

Image

:ziveli:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 09 Dec 2017, 12:21

jeste lepa je, prva žica udaljena skoro 5mm od ivice vrata, a bas 6ta duplo manje, sredina tela linija gde treba kao da se spaja na polovni jer je custom a nije na mestu? ili je malo taj bridž pobegao u desno pa otuda to sa žicama? Linija po sredini tela koja spaja dve polovine - gde seče most u odnosu na sedla baš 3će i četvrto, jednom je biliža, a gde su ferule pozadi koliko je bliža-dalja 3ćoj nego četvrtoj . Pickgard iskreno može lepše nisam nešto oduševljen....''štikla ''pozadi sa desne strane mi deluje skinuto više nego sa leve nije lep pravilav obli V oblik...
Zašto Fender ime kada su bezveze kako se kaže?
Magnet neck seče lepo žica po sredini ''šrafova'' prvog i zadnjeg 1 i 6 - a pazi bridže magnet gde seku žive 1 i 6ti - gde su u odnosu na šrafove...koliko vidim tesno je u udubljenu i nije jedna strana podignutija nego druga pa da je varka optička ( barem ne toliko) . Meni izgleda da je malo sve to ispalo iz neke simetrije/ose...
Kažeš nećeš se ljutiti, podelili ste slike i to je OK...Nemam naremu da vređam i nisam samo kažem šta sam zapazio vizuelno . Nema ljutnje. Možda se dobro čuje.
Za drvo nemam šta da kažem baš, ako raste dobar Javor i kod se on osuši kako treba to je nauka, nisam joj vičan. Da mogu da kupe mada slabo čine-drvo dobro od preko sa sertifikatom...Čast izucima kojih ima...
''Mayonez'' košta od 600 pa na više neka cena da bi se prodavac ogradio isto-marža itd, prodaju se pod imenom fame od 599 e pa na više...ali su gradili reputaciju godinama...
https://www.musicstore.de/en_OE/EUR/Fam ... 021779-000
Ja verujem da Vi Boki obučavate svoje radnike, zašto mislite da neko u modernoj Fabirci ili neki mali luthier preko koji treba više da se dokazuje-sam je- nije edukovan i stalno se usavršavaju...Ne svi ima i tamo loših majstora sigurno...Ja ne znam da ima škola za izradu instrumenata kod nas, jel znate nekog od majstora ko je otišao eto u školu neki seminar preko trening tipa uložio 1-2000 u obrazovanje? i opet će biti da ja ''pljujem''....
Ja znam jednog, kažu ima školu...
što se tiče ''udarca'' msm zaista to nije ok, ako branite prijatelje pogledajte kako je počelo..Nemam nameru da se pravdam stoji na forumu....
Nemam sa Vama nikakav problem
Od ljudi od kojih imam da naučim zahvalan sa na razmeni informacija, i kada se ne slažemi nikad nije frka...Jer niko je kreće sa onim rečima..niti je neko ''ja znam a ti ne znaš'', ko vidi mrvu u tuđem a ne blavan u svom oku , kako pričati i jš kada krenu reči..No sa tim sam završio kazao sam..Nema veze sa vama. pitali ste kazao sam....
Zaista ne razumem ''skakanje u vatru'' za bilo kojim luthierom...Pa nisu mi rod, ne rade mi za džabe...Moje da biram imam pravo kao i svi kao i Vi, i Vi ste izbarali i super vama je dobra neka vas služi u zdravlje. Za pedale pominjane stavrno ne želim pričai, kazao sam šta mislim. i da slažem se da na ok način sve može. Za drvo nemam šta dodati i to nema veze nikakve sa patritizmom ili ko voli zemlju, čak naprotiv...Jer takav utisak sam stekao, kupići domaće ako mi je dobro ako nije molim lepo idem dalje...Pa ima puno mastora i hobi i pri profi....
sve najbolje :ziveli:
Last edited by MIKI-DJORDJE on 09 Dec 2017, 12:29, edited 3 times in total.

hipihill

Post by hipihill » 09 Dec 2017, 12:23

boki1978 wrote:
09 Dec 2017, 11:06
kolega, izgleda da vi bolje znate koliko sam platio gitaru od mene :) Placena je 700 eur a washburn 685 eur. Toliko! Kad je uradjena jumbo 185 radosevic prodao sam guild jumbo. Taj jumbo sam poredio i sa originql j185. Koga zanima prenecu mu utiske. Sto se Radosevica tice on jeste bio povremeno tezak covek. Prema meni je bio maksimalno fer. Ali to nije tema. Hocete da kazete da kod nas nema dobrog javora, jasena, oraha...?! I da su tonski to samo daske? Ne znam sta da vam kazem sem da se ne slazem sa vama. Hajde da pricamo o rouzvudu ili mahagoniju... I sto mislite da nasi ljudi ne mogu da dobave dobro strano drvo spolja? A da ga neki poput vas okarakterisu kap domacu dasku? Ako ste probali bas sve gitare sa oglasa i sve su vam daske svaka cast, cenim to. Igrom slucaja sam ja probao jedan rr sa oglasa sa gibson 57 pafovima. Imao sam veliko predubedjenje ali me je kvalitet drveta fino isamarao.
Sto se tice cena Radosevica meni je trazio i vise od 1.000 i to su mu bile standardne cene, tako mi je tada rekao, isto kao i kod Silje. Silja je prodavao svoje gitare i napolju pa su bile uporedive na trzistu. Za Radosevica ne znam da li ih je prodavao napolju. Kao sto rekoh oni su koristili uvozno drvo. Da, kod nas nema dobrog tonskog drveta, to ce potvrditi svaki inzinjer sumarstva iz Srbija suma. Cak ni u Bosni vise nema jer su sve zakupiuli Nemci. To ne znaci automatski da neke gitare koje su ovde pravljene nista ne valjaju, ima i h i odlicnih, ali i velikih kaka. Vidi, poceo sam sa pravljenom gitarom, kasnije imao nesto kao najbolje kod nas i svega se sa srecom ratosiljao. Generalno receno svaka koja je sastavljena od Warmoth i slicnih delova, a koju sam imao prilke da probam je bila (bar meni) bolja.

boki1978

Post by boki1978 » 09 Dec 2017, 12:26

Kolega, drvo nije javor uopste! Ali ni blizu! Sto se gitare tice, ima mana ali nista vise nego mnoge fabricke. Ja sam rekao da ja zvuk nako dobar, bolji od mnogih telaca u toj klasi pa i vise.

boki1978

Post by boki1978 » 09 Dec 2017, 12:32

hipihill wrote:
09 Dec 2017, 12:23
boki1978 wrote:
09 Dec 2017, 11:06
Sto se tice cena Radosevica meni je trazio i vise od 1.000 i to su mu bile standardne cene, tako mi je tada rekao, isto kao i kod Silje. Silja je prodavao svoje gitare i napolju pa su bile uporedive na trzistu. Za Radosevica ne znam da li ih je prodavao napolju. Kao sto rekoh oni su koristili uvozno drvo. Da, kod nas nema dobrog tonskog drveta, to ce potvrditi svaki inzinjer sumarstva iz Srbija suma. Cak ni u Bosni vise nema jer su sve zakupiuli Nemci. To ne znaci automatski da neke gitare koje su ovde pravljene nista ne valjaju, ima i h i odlicnih, ali i velikih kaka. Vidi, poceo sam sa pravljenom gitarom, kasnije imao nesto kao najbolje kod nas i svega se sa srecom ratosiljao. Generalno receno svaka koja je sastavljena od Warmoth i slicnih delova, a koju sam imao prilke da probam je bila (bar meni) bolja.
Vidite, moja iskustva su drugacija. 3 gitare sam drzao u ruci- Prs ce, custom shop i Tasin. Sve od istog kolege. CE sa sve koferom, odlican komad za smesne novce sa koferom, bolji i od customa. Ali eto, ja se odlucih da uradim jedan custom tasman. Da ga nisam probao i uporedio ni ja ne bih verovao da ce biti takva odluka. I ima jos kolega sa foruma koji su izabrali njega ili druge ozbiljne nase lutijere iako su jmali mogucnost izbora. Ako je vama svaka navedena krpez gitara bila bolja od svake vrh domace, onda defitivno imamo drugaciji ukus, ali ja postujem taj vas stav.
Sto se tice drveta, zaboravili ste da kazete da su dosta dobavljali iz Bosne koja nije svakako u Juznoj americi i koju ja smatram domacom teritorijom

boki1978

Post by boki1978 » 09 Dec 2017, 12:38

Image

Image

Evo kako izgleda brendirana gitara koju sam sa kolegom otvorio...

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 09 Dec 2017, 12:39

Generalno receno svaka koja je sastavljena od Warmoth i slicnih delova, a koju sam imao prilke da probam je bila (bar meni) bolja.
Dobar primer slažem se potpuno i ne treba nikome da smeta to..moguće da je već bilo reči o tome... Odlično ih rade i ono ipak važno imaju vrednost i na 2nd hand tržištu, ja nisam stvarno čuo da se neko požalio na njihovo telo ili vrat...Verujem ima i toga...No korsite ih svetski gitaristi...Pa čak i strani luthieri neke koje poznajem nisam čuo loše za njihove delove, neki tamo i kupe jer mušterija traži.....Mighty Might je dobar isto, nekada su bili rekao bih bolji ali drže se...Ima još novijih mesta i polako grade reputaciju...
stvarno bih voleo da je bolje sve oko plaćanja i naručivanja preko, ako ništa drugo beše ne bi imali carinu da smo EU...Mene to najviše plaši..ali eto ima što donose ljudi, mada lepše je kad sve zavisi od tebe...
Čuo sam da pokupovali stranci, malo je to tuno ali tako je kako je...Da se neko ne smeje ali ni Gorana nema, to nisam video ne pamtim kada pošumljavanje i slično...

boki1978

Post by boki1978 » 09 Dec 2017, 12:53

Miki :ziveli: Sto se kaze- no hard feelings. Verujte, ovakvu komunikaciju zelim da vodim i ja i vecina kolega sa foruma. Cenimo sebe i postujmo druge! Ja ne branim prijatelja jer Radeta ne znam licno kao sto ne znam ni vas. Isto i sa Tociljom. Nazalost smo udaljeni dosta km pa je i tesko uzivo se druziti. I ako neko vas napadne a nije u pravu, pogotovo ako vas licno vredja ili pororidu, ja cu vas braniti. I rekao sam gore da nije lepo pljuvati drugog kako je preprodavac ili sta vec kao ni ono drugo.
Za lutijerstvo dosta sto ste rekli ste u pravu. Opet ima tu i dosta drugih stvari. Tema je presiroka.
Sa jedne strane svakako da bi bilo lepse da svi imaju sertifikate, svoje firme i da tako radimo. Sa druge strane, da li bi neko kupio gitaru takvog lutinera od 2-3k eur? Bi li se ista promenilo u stavu nasih ljjdi da je bolje sve strano nego domace, makar dobili i onakav rad sto sam postovao iznad? izmedju ostalog, zasto mislite da ljudi koji se bave vrhunskom stolarijom nisu u stanju da naprave dobre gitare ili npr.gitarske i hifi zvucnike? Upoznavao sam ljude koji su briljantni u tome.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 09 Dec 2017, 13:06

sve OK, opušteno.. :ziveli:
a koja je gitara Bojena, red novca, nisam siguran al bi kazao Epiphone ili Vinatge e sad može bito da sam totalno omašio :lol:
naravo ukusi su različiti, bilo bi dosadno da svi volimo isto...Nije mi više važno ko pravi, zaista nije ..samo su odnos cena kvalitet u što boljem odnosu..a šta piše, ma jok...Jeste nekad i patio sam puno..Ali šta su informacije za malo da dam ručni rad legende Ibanezovog tvorca za Leed star od šperke! Niko nije znao da mi kaže o gitari, ali me stariji uvek pitali par matorih gitaroša ''ako prodejaš javi mi'', a meni se sviđala od druga ta Leed star crno tamno kao modra zelena ima ih i danas po oglasima...i a da se menjamo, nije hteo naravno...Moja ''boje'' drveta, vrat kroz telo, mesnigani delovi nije moderna :D :bambi: ništa nisam znao...
i onda je bilo gitara fala bogu, ali vremenom što sam mi je više išlo kroz ruke to se više trudim da ne gledam ime, i danas me povuče i ite kako , znam firmu ok cena vidim nije sjajna odem ono užas ali obično ih unište ljudi upotrebom , menjanjem delova i tako...
Garant ima loših Charvela ali ja se lepim za njih i još po nešto, tako da priznajem da nisam imun na ime koliko god se trudim ume nekada da me pređe...i najbolje je barem ja tako radim pravim se da ništa ne piše :D ...Naravno lakše je reći nego učiniti...Naravno sve najbolje, i sve je OK Boki :ziveli: :ziveli: :ziveli: :ziveli:

boki1978

Post by boki1978 » 09 Dec 2017, 13:08

I da objasnim do kraja drugari :) Niti branim domace lutijere a napadam fabrike niti napadam ili branim Kineze... Kod mene cete videti i custom gibson eleganta, i vrhunske custom gitare ali i kinesku Sozo kao i ltd gitaru. Dakle ne patim od marki, natpisa i porekla nego od kvaliteta koje one pruzaju.U tome i jeste poenta, svi imamo mogucnost izbora i svi biramo kako nam odgovara. Ali bas to nam ne daje za pravo da gotovo licno vredjamo jedni druge jer nam se misljenja ne slazu.
Ne osudjujem ja nikoga vec samo zelim da se postujemo, a svakako ne moramo da se volimo.

:ziveli:

boki1978

Post by boki1978 » 09 Dec 2017, 13:18

MIKI-DJORDJE wrote:
09 Dec 2017, 13:06
sve OK, opušteno.. :ziveli:
a koja je gitara Bojena, red novca, nisam siguran al bi kazao Epiphone ili Vinatge e sad može bito da sam totalno omašio :lol:
naravo ukusi su različiti, bilo bi dosadno da svi volimo isto...Nije mi više važno ko pravi, zaista nije ..samo su odnos cena kvalitet u što boljem odnosu..a šta piše, ma jok...Jeste nekad i patio sam puno..Ali šta su informacije za malo da dam ručni rad legende Ibanezovog tvorca za Leed star od šperke! Niko nije znao da mi kaže o gitari, ali me stariji uvek pitali par matorih gitaroša ''ako prodejaš javi mi'', a meni se sviđala od druga ta Leed star crno tamno kao modra zelena ima ih i danas po oglasima...i a da se menjamo, nije hteo naravno...Moja ''boje'' drveta, vrat kroz telo, mesnigani delovi nije moderna :D :bambi: ništa nisam znao...
i onda je bilo gitara fala bogu, ali vremenom što sam mi je više išlo kroz ruke to se više trudim da ne gledam ime, i danas me povuče i ite kako , znam firmu ok cena vidim nije sjajna odem ono užas ali obično ih unište ljudi upotrebom , menjanjem delova i tako...
Garant ima loših Charvela ali ja se lepim za njih i još po nešto, tako da priznajem da nisam imun na ime koliko god se trudim ume nekada da me pređe...i najbolje je barem ja tako radim pravim se da ništa ne piše :D ...Naravno lakše je reći nego učiniti...Naravno sve najbolje, i sve je OK Boki :ziveli: :ziveli: :ziveli: :ziveli:
Bravo! Ono gore jeste Epi :lol: Mada sam i slicne gibsone vidjao, studio i sl.modele.

A sa gore napisanim se slazem. Vuce nas i ime svakako. Pa se predjete nekad kao ja sa Marshallom :D Ajde sto su ga stavili sa vrh 212 zvucnicima u neadekvatnu kutiju pa umesto da rezi kako treba ima boxy zvuk, pa za pravi dozivljaj mora da ide na kutiju veceg volumena.
Ajde i sto sam ga upgradeivao za plexi zvuk.
Ali tako los inzenjering od marshalla nisam ocekivao. Cela jvm serija pati od ne hissova nego nepodnosljivog zujanja. Ljudi zbog njega kupuju i menjaju trafoe ili barem nose gate pedale i filtere ali ne vredi. Ne dao bog jos da zuti OD boostujes. Jedino mozda moguce resenje su low noise lampe tipa starih EI, Tekefunken ili Mullarda koje su $$$. Ako nista makar prve dve :D Stavih ja NOS RFT i strasne su, ali je zujanje i vristanje i dalje tu...

Post Reply